Разследват пожара в калояновското село Сухозем

Автор: Plovdiv Now 10412
Разследват пожара в калояновското село Сухозем

В РУ-Хисаря е образувано досъдебно производство във връзка с пожар със значителни материални щети. Сигналът, че горят стърнища между селата Отец Паисиево и Сухозем е получен около 12.40 ч. вчера.

След приключване на гасителните действия от екипи на противопожарната служба е установено, че в землището на село Сухозем пламъците се прехвърлили и обхванали и селскостопански двор. Опожарена е масивна постройка, ползвана от местна земеделска кооперация, както и два трактора, дробилка за клони и 100 кубика дървени колове.

Разследването по случая продължава, предстои да бъдат изяснени причините за възникване на пожара и размерът на нанесените от него загуби.  

Припомняме, че гасенето на пожар в землището на село Сухозем продължи повече от 6 часа. 

Огънят е тръгнал от сухи треви в близост до Стопанския двор, а поривите на вятъра бързо станаха причина за силното задимяване и почти пълната липса на видимост на пътя Сухозем - Бегово.
 
Пожарът бързо се е прехвърлил в неизползваема постройка в стопански двор, обхванал около 700 дка стърнище и сухи треви, както и насаждения от лавандула, рози и селскостопански машини. Пет екипа огнеборци от Пловдив, Раковски и Хисаря положиха огромни усилия и успяха да спасят близките къщи в селото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина