Провал на първото дело срещу Сашо, ослепил бившия следовател от Песнопой

Автор: Ива Модова 15789
Провал на първото дело срещу Сашо, ослепил бившия следовател от Песнопой

Липсващ заседател спъна делото срещу Сашо Илиев, ослепил бившия следовател от Песнопой. Днес 24-годишният мъж застана за първи път пред съда. По време на разпоредителното заседание стана ясно, че Илиев е готов да признае фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, предаде trafficnews.bg.

Припомняме, че Сашо е привлечен като обвиняем за причиняване на тежка телесна повреда, довела до постоянна слепота на дясното око на експолицая.

Побоят стана в банята на село Песнопой в средата на юни. 52-годишен мъж и негов приятел били на процедури, когато трима мъже влезли в банята. Младежите, сред които и Сашо Илиев пушели, като това подразнило бившия следовател. Той направил забележка на момчетата и последвал удар. Той бил толкова силен, че пострадалият е ослепен. 

Ход на делото не бе даден. Причина се оказа липсващ съдебен заседател. В последния момент тя е уведомила съда, че е възпрепятствана и не може да се яви на заседанието.

„Клиентът ми седи вече месеци наред в ареста. Искаме да бъде подадена официална информация за причината, поради която заседателят отсъства”, настоя защитата на Илиев – адвокат Йордан Давчев.

За пръв път 24-годишният Сашо и експолицая Иван Генчев се изправят един срещу друг след инцидента. Пострадалият отказа коментар за случая.

Сашо Илиев е с постоянна мярка „задържане под стража”. Припомняме, че по време на едно от заседанията, в което се гледаше мярката за неотклонение на Илиев, защитата му заяви, че причината за побоя не била забележката за цигара, а обида на етническа основа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина