Приеха единодушно бюджет 2022 на община Калояново

Автор: Plovdiv Now 9481
Приеха единодушно бюджет 2022 на община Калояново

16 от общо 17 общински съветници гласуваха единодушно Бюджет 2022 г. на сесия на ОбС Калояново вчера. Един отсъстваше по уважителни причини. Общата рамка на Бюджета за настоящата година е в размер на 12 844 491 мнл. лв. Малко над 7 мнл. са делегираните от държавата дейности, за общинските дейности и дофинансиране на делегираните от държавата такива е предвидена сумата от над 5 мнл. лв., за изготвянето на проекти за предвидени 60 хиляди лева, предава ПБ Новинар.

Преди гласуването съветниците нямаха въпроси към вносителя на докладната-кметът на общината Виктория Михайлова.

„Причината да се гласува единодушно Бюджет 2022 е широката дискусия в постоянната Комисия по бюджет и финанси. Всички съветници бяха запознати в детайли с финансовата рамка, като обстойно бяха разисквани всички пера по Бюджета“, коментира председателят на ОбС Калояново д-р Младен Петров.

Той обясни още, че съветниците са били запознати и с всички предложения, които кметовете на 15-те населени места от общината са дали за ремонти. „За съжаление финансите ни не стигат за всички направени от кметовете предложения. Поради тази причина проведохме допълнителни разговори с кметовете за приоритетни ремонти по селата и така се стигна до консенсус, около който всички се обединиха. Другото, което помогна бюджетът да бъде гласуван единодушно и без възражения е това, че по време на заседанията на комисиите бяха предоставени проекти и количествено-стойностни сметки за разходите по капиталовата програма, която е в размер на малко над 800 хиляди лева. С тези средства по селата ще бъдат извършени ремонти на тротоари, ще стартира първи етап на изграждане на спортна площадка, ще се ремонтират улици и ще се асфалтират нови, както и ще се подменя ВиК мрежа на някои улици, които плануваме да бъдат асфалтирани следващите години“, каза още д-р Петров.

Той допълни, че към момента местната власт не реализира европейски проекти заради затворени програми и капиталовата програма е единственият начин да се направят населените места по-привлекателни за живеене.

Кметът на общината Виктория Михайлова съобщи, че местната власт има проектна готовност да кандидатства по различни европейски програми, когато такива бъдат отворени.

Вижте повече във видеото на ПБ Новинар:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина