Предават на съд шофьора, причинил катастрофата с две жертви край Черноземен

Автор: Plovdiv Now 14345
Предават на съд шофьора, причинил катастрофата с две жертви край Черноземен

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд шофьора, причинил катастрофата с две жертви и един ранен край село Черноземен, която стана преди повече от година.

Днес обвинението внесе обвинителен акт спрямо  50-годишен мъж. Той е предаден на съд за това, че на  20 юли 2022 г., в Черноземен, на кръстовище, при управляване на лек автомобил, марка “Мерцедес”, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 41-годише,  69-годишен и средна телесна повреда на 39-годишен, като случаят е особено тежък.

Както репортер на TrafficNews съобщи още на въпросната дата,  по пътя от  Карлово към гПловдив, Обвиняемият е управлявал лекия си автомобил- „Мерцедес“. Когато преминавал през село Черноземен, предприел изпреварване на няколко автомобила. В същото време на кръстовище товарен автомобил, управляван от починали 41-годипен., предприел завой наляво, като дал ляв мигач и намалил скоростта. Нарушителят обаче се движел с по-висока от разрешената за населено място скорост.

В последния момент предприел маневра наляво, за да избегне удара, но се блъснал в товарния автомобил, а след това в друга паркирана кола и спрял. От удара товарният автомобил се наклонил на лявата си страна. При пътнотранспортното произшествие е загинал водачът на товарния автомобил, пътуващ в лекия автомобил „Мерцедес“. Ранен е бил, също и пътник от лекия автомобил. 

Според обвинителния акт, в изготвената експертиза, основна причина за произшествието е, че обвиняемият е управлявал лекия автомобил със скорост от 135 км/ч., която значително превишава максимално допустимата за населено място от 50 км/ч за пътни превозни средства, както и че предприел забранена маневра изпреварване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина