Предават на съд Александър, обвинен в убийството на жена си Фани от Пъдарско

Автор: Plovdiv Now 11609
Предават на съд Александър, обвинен в убийството на жена си Фани от Пъдарско

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняемият  за убийството на съпругата му  Фанка Ангелова и за незаконно държане на оръжие и боеприпаси. Днес държавното обвинение внесе обвинителен акт спрямо 32-годишният Александър Пашов.

Престъплението стана на 25 ноември 2022 г. в пловдивското село Пъдарско. Пашов е обвинбен в това, че умишлено е умъртвил 28-годишната Фанка, като убийството е извършено предумишлено .

Двамата били съпрузи и имали две деца. Те живеели в семейна къща в Пъдарско. По време на съвместното съжителство обвиняемият често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните й контакти, а също така й забранявал да напуска дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с жената поради незначителни поводи и упражнявал насилие спрямо нея.

През есента на 2021 г. Фани се изнесла от семейното жилище и отишла да живее при своята сестра в  Пловдив, а впоследствие се върнала в  Пъдарско в дома на майка си. Пашов многократно настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през месец януари или февруари 2022 г. той я причакал пред работното й място в Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил. Той се снабдил с боен пистолет и боеприпаси за него. 

На 25 ноември 2022 г., към 5 часа сутринта, жената се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад уличен контейнер. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска с формата на череп. Когато се приближила, хванал жената за тялото и я прострелял в главата. Убитата  починала на място, а съпругът й укрил тялото й  първоначално край входа на гробищния парк в селото, а след това го заровил в изоставена сграда. Няколко часа по-късно той бил задържан от полицията.

Срещу Александър Пашов  е повдигнато обвинение за това, че е придобил и е държал огнестрелно оръжие – боен пистолет и боеприпаси за огнестрелни оръжия – общо 19 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение .

Мъжът е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина