Пожарът край Калояново е загасен, три екипа следят обстановката

Автор: Plovdiv Now 7999
Пожарът край Калояново е загасен, три екипа следят обстановката

Пожарът край пловдивските села Сухозем, Стрелци и Отец Паисиево е загасен. Три екипа на пожарната остават в района, за да следят обстановката.

Десетките служители на горски стопанства и доброволци започнаха да се изтеглят след направените последни огледи, каза главен инспектор Димитър Бришимов от пловдивската пожарна.

"И в днешния ден доизгасихме единични огнища по фронта, обработени са и вътрешния огнища. Оставени са екипи да дежурят - евентуално вятър и силното слънцето не го разпалят наново, но нямаше такива признаци. И въпреки това рискът е поради големия периметър някъде нещо да сме пропуснали. Днес доброволци свършиха перфектна работа, помогнаха този голям периметър, който е километри, да бъде обходен и обработен, да не възникне отново пожарът", обясни главен инспектор Бришимов, предава БНР.

Огнената стихия обхвана вчера стотици декари широколистна гора и сухи треви. Късно вечерта пожарът беше овладян, като не се допусна разрастването му към вилните зони на две от селата. И днес в  помощ на огнеборците се включи хеликоптер от авиобазата в Крумово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина