Пламен Николов: Приоритет ми е създаването на индустриална зона в Калояново и център за балнеолечение и СПА туризъм

Автор: Plovdiv Now 11761
Пламен Николов: Приоритет ми е създаването на индустриална зона в Калояново и център за балнеолечение и СПА туризъм

Пламен Николов е завършил право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, като има и магистратура по теология от Софийския университет „Св.Климент Охридски”. Работил е като преподавател в Пловдивската духовна семинария, както и като специалист в Агенция „Автомобилна администрация” в Пловдив.

Три мандата е избиран за общински съветник, а от 2020 година е заместник-кмет на Община Калояново. Той издигнат от НФСБ за кмет на общината, като в неделя ще се изправи на балотаж срещу Виктория Михайлова от ГЕРБ/СДС.

 „Един от основните ми приоритети е Община Калояново да бъде по-сигурно и по-добро място за живот. Реализирах проектът, който е за осветление и видеонаблюдение, което е свързано с високоскоростен интернет. Също така изпълнихме 8 проекта по програма ПУДООС, работим постоянно да подобряваме Общината и постигнахме немалко”, каза Николов. Той заяви, че една от целите му е тъмните места в Общината да стават все по-малко, като за това трябва да се реализират редица проекти и да се търси финансиране.

Един от големите успехи, които трябва да се продължат са свързани със село Песнопой, където има минерални извори.

„За първи път поставихме село Песнопой на картата с минерални извори у нас, а  тепърва ще развиваме района като център за СПА туризъм и балнеолечение.  Той може да бъде атрактивен туристически център, който да дава добавена стойност на цялата Община. Районът е планински с изключителна природа”, каза кандидатът за кмет, като по думите му селото може да бъде „следващата Хисаря” в региона.

„Всички тези успехи съм ги постигнал с много срещи и разговори със заемащи постове в министерства и държавни звена. Аз съм човек, който съм познат в средите на държавната администрация, бизнесът и политиката и смятам, че мога да използвам своите контакти, за да реализирам редица проекти в Калояново. Това е изключително важно за община, като нашата”, каза Николов.

Друга област, върху която трябва да се работи в Калояново е привличането на инвеститори.

„За съжаление, в Калояново няма индустриална зона и не се дава никаква заетост, но има всички дадености това да се промени. Време е да направим индустриална зона, в която да привлечем инвеститори, които да разкриват работни места”, обясни кандидатът за кмет и допълни, че решаването на инфраструктурните проблеми и пътищата също минава през привличането на инвеститори.

„Инфраструктурата е друга област, в която трябва да се инвестира и да се работи. Имахме случаи, при който дадохме 150 000 лева за ремонт на улица, но заради несъгласуване с ВиК, в момента там стават аварии и вече има кръпки. Поради това всяко подобно инвестиционно намерение трябва да бъде направено, както трябва , за да не се получат подобни казуси”, каза Николов. Той иска жителите на селата в Калояново да имат по-директна връзка с управлението.

„Община Калояново се състои от 15 населени места, но много от тях се чувстват изолирани от случващото се в администрацията.  Кметът трябва да бъде до хората, като всеки един жител на общината ще има пряк контакт с мен, ако ми гласуват доверие.

Време е Калояново да има млад,образован кмет, който има контакти и опит, за да превърнем Общината в едно по-добро място за живот. Вярвам, че заедно можем да променим всяко населено място, за това призовавам жителите ни да гласуват с номер 7 на 10 октомври”, заяви Николов.  Той призова и на дебат неговия опонент в лицето на Виктория Михайлова на дебат.

„Жителите на Калояново заслужават да чуят идеите за развитие на общината. Досега те не са видели такъв дебат между кандидатите за кмет. В оставащите дни призовавам г-жа Михайлова на дебат, за да могат хората да направят своя по-информиран избор”, заяви Николов.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина