Пиян шофьор подкупи полицаи край Калояново, хванаха и почерпен тракторист от Карлово

Автор: Plovdiv Now 40250
Пиян шофьор подкупи полицаи край Калояново, хванаха и почерпен тракторист от Карлово

Полицаи от РУ Хисаря са арестували мъж, седнал пиян зад волана в село Житница, община Калояново. Нарушителят е на 38 години и не само че е шофирал след употреба на алкохол, но и се е опитал да подкупи униформените, предлагайки им 80 лева. Случаят е от изминалия уикенд, а тестът за алкохол е отчел цели 2,08 промила, съобщава ПБ Новинар.

Мъжът е бил арестуван за 72 часа по разпореждане на Окръжна прокуратура в Пловдив и в 3-дневен срок е бил осъден по бързата процедура на 1,5 година условно с три години изпитателен срок, с лишаване от свидетелство за правоуправление за 1 година и 8 месеца и парична глоба.

На пътя Пловдив-Карлово пък хисарски полицаи вчера са спрели за проверка лек автомобил „Фиат“, а зад волана се е оказал 37-годишен мъж от Калояново, криминално проявен. Той е шофирал под въздействие на наркотици.

Екип отново на РУ Хисар е спрял също вчера в района на село Ръжево Конаре трактор с ремарке, управляван 63-годишен мъж от Карлово с 1,58 промила алкохол в кръвта, а земеделската машина е била без регистрация.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина