Пет села в Калояновско си избраха кметове на първи тур, останалите - на балотаж

Автор: Plovdiv Now 11882
Пет села в Калояновско си избраха кметове на първи тур, останалите - на балотаж

Не всички села в община Калояново успяха на изберат кметове на кметствата през вчерашния вот. В Дуванлии все пак има абсолютен победител и това е Стефан Петрушев от Местната коалициа СДС /ПП БРЦ/ с 67,50%. 

В Дълго поле Тодор Танански от Местната коалициа СДС /ПП БРЦ/ също спечели изборите още на първи тур с 57,72 %. Няма да има балотаж и в Ръжево Конаре, където Димитър Гинов от БСП за България е победител с 67,89 %. Подобна победа постигна и Тоня Христозова в Черноземен, която като представител на ПП ГЕРБ спечели 62,04 % от гласовете на избирателите в селото. Задължителната граница премина и Николай Гатев от БСП за България в Бегово, който със своите 50,77 % е вече кмет на селото.

Различна е ситуацията в Житница, където на балотаж ще се борят Иван Бараков също от Местната коалициа СДС /ПП БРЦ/с 28,92 % и Йорданка Начева от Национален фронт за спасение на България с 27,70 %.

В Долна Махала и Песнопой също ще има балотажи. Донка Будакова от Местната коалициа СДС /ПП БРЦ/ с 34,69 % и Михаил Георгиев от ПП ГЕРБ с 30,61 % продължават надпреварата в Долна махала на 3 ноември. На балотаж в Песнопой отиват и Янка Чотова от ПП ГЕРБ с 49,47% и Николай Пиронков от Местната коалициа СДС /ПП БРЦ/ с 39,65 %.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина