Пълен ремонт на пътищата в Калояново стартира напролет

Автор: Plovdiv Now 10157
Пълен ремонт на пътищата в Калояново стартира напролет

Община Калояново е готова за зимата, за всички села са осигурени земеделски производители, които ще се грижат за почистването при снеговалеж. Това съобщи пред ПБ Новинар кметът Георги Георгиев. Подписахме споразумение между ВиК Пловдив и общината за подмяна на главен водопровод в село Главатар, така проблемите с недостига на вода ще бъде решен, съобщи още Георгиев.

Големият проект за пътищата в общината е на база приключване, имаме вече избран изпълнител. Ще бъдат реконструирани напълно важни пътни артерии в региона за близо 6 милиона лева, ще се рехабилитират три пътя-гара Калояново-Ръженво Конаре главата, гара Калояново-Дълго поле-Ръжево Конаре и отсечката към жп гара Калояново. Ремонтните дейности ще започнат след зимата.

В момента имаме подаден проект за общинските паркове, ще се изградят нови детски площадки и ще се облагороди паркът и зелените площи в центъра в Калояново. По същия проект в Ръжево Конаре ще се изгради детска площадка, в останалите големи села Дълго поле и Житница има изградени детски съоръжения. 

В новия бюджет местната власт ще предвиди повече пари за ремонт на пътища, това е особено важно за хората, каза още Георгиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина