Отборът на Владо Арабаджиев с победа в последния кръг на Ендуранс шампионата

Автор: Plovdiv Now   13192
Отборът на Владо Арабаджиев с победа в последния кръг на Ендуранс шампионата

Проведоха се последните две състезания от последния кръг на българския ендуранс шампионат Vivacom Bulgarian Endurance Championship. Надпреварата се състоя на писта „Дракон“, намираща се край пловдивското село Калояново. Състезанията, които се проведоха, бяха от дисциплините Endurance Sprint и Endurance.

Първи в генералното класиране на едночасовото състезание, за втори път през уикенда, стана отбора на Kose Bose на известния пловдивски пилот Владо Арабаджиев, състезавал се във Формула Мастър и GP2 сериите. Екипът се състезава с автомобил Lotus Elise. Втори и трети в класирането останаха съответно отборите на Рангелов моторспорт и Прайм Ауто. Тимът на Kose Bose е победител и в класа си – туристически автомобили до 2000 куб.см., второто място спечели отбора на Хоби Кар. Рангелов моторспорт и Прайм Ауто са първи  и втори в клас туристически автомобили до 1600 куб.см. Unipack-V Racing Team стана победител при състезателните автомобили с двигатели над 2000куб.см.

Двучасовото състезание предложи интересна битка между отборите на R2 Performance Team и този на Kose Bose. И двата отбора успяха да направят по 96 обиколки, но победител стана отбора на R2 Performance Team. Трети остана отбора на Прайм Ауто, който завърши надпреварата с 89 направени обиколки. R2 Performance Team и R3 Performance Team са отборите на първо и второ място в класа на състезателните автомобили с двигатели над 2000куб.см. При състезателните автомобили с обем на мотора до 2000куб.см. победител стана отбора на Rocket Motorsport. Отборът на Kose Bose отново бе първи в своя клас. При туристическите автомобили с двигатели до 1600куб.см. първо място зае отбора на Прайм Ауто, а второ този на Рангелов моторспорт.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина