Осъдиха по бързата процедура кмета на Калояново

Автор: Plovdiv Now 13884
Осъдиха по бързата процедура кмета на Калояново

Осъдиха по бързата процедура Георги Георгиев, кмета на община Калояново, обвинен за това, че е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества. 

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Пловдив, на Георгиев е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок, 400 лева глоба и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно.

Припомняме, че на 10 ноември 2020 г., той беше засечен на териториятта на селото да управлява служебния лек автомобил на Общината, марка „Фиат“, след употреба на кокаин.

Проверката е била извършена от екип полицейски служители от РУ-Хисаря и Жандармерията по линия на безопасността на движението. Те проверявали автомобили по улица „Александър Стамболийски“ в Калояново.

В около 15 часа служителите на МВР подали сигнал със стоп-палка за спиране на общинския Фиат, управляван в този момент от кмета Георгиев. След като водачът слязъл, полицейските служители го разпознали. Те му поискали документите за проверка, като им направило впечатление неговото поведение.

Според свидетелските показания той е бил притеснен и ръцете му треперели. На място е бил повикан полицейски екип, който да го тества за употреба на алкохол и наркотици с техническо средство.  При направената проба за алкохол тестът е бил отрицателен, а за наркотични вещества е реагирал положително на кокаин.

Георгиев беше задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него беше взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина