Осъдиха Любомир, убил съпругата си в Бегово, че теглил пари от картата ѝ

Автор: Plovdiv Now 17157
Осъдиха Любомир, убил съпругата си в Бегово, че теглил пари от картата ѝ

Любомир Петров получи условна присъда по обвинението за това, че три дни след смъртта на жена си Красимира, в периода от 14 до 16 септември 2020 г., младият мъж използвал банковата й карта, като изтеглил общо 4 000 лева.

Делото в Пловдивският окръжен съд е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, като Любомир е признал фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. Той е получил наказание в размер на една година и шест месеца условно лишаване от свобода, с изпитателен срок от 3 години и 6 месеца.

Тъй като Любомир Петров призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, поради размерът на така наложеното наказание е определен след редуцирането с 1/3.

Със същата присъда Окръжният съд наложи на подсъдимия и глоба в размер на 4000 лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Припомняме, че към момента срещу него тече дело и за убийството на 21-годишната Красимира Куковска в Бегово. Процесът протича по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица, но заседанията се гледат при закрити врата. До момента делото беше връщано два пъти на прокуратурата – един път заради съмнение за безпристрастност на наблюдаващия прокурор Анелия Трифонова и втори път за повдигането на още едно обвинение при рестарта, което обаче би влошило положението на обвиняемия.

Любомир Петров е с мярка за неотклонение „домашен адрес”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина