Огнена стихия край Калояново, пожарникари и доброволци се включиха в гасенето

Автор: Plovdiv Now 9120
Огнена стихия край Калояново, пожарникари и доброволци се включиха в гасенето

Огнен ад се вихри вече от почти шест часа в Калояновско. Горят стотици декари сухи треви и гора между селата Стрелци, Отец Паисиево и Сухозем.

На място са 7 коли на пожарната от Пловдив, Хисаря, Раковски и Брезово, подпомогнати от три екипа служители на Горското стопанство на Хисаря.

Секретарят на община Калояново Павел Павлов информира, че доброволчески формиравания от Калояново, Бегово, Сухозем, Долна махала и Отец Паисиево също са се включили в гасенето.

Силен вятър е станал причина да бъде застрашена и вилната зона на Отец Паисиево, но към този час ситуацията там е вече овладяна. В момента усилията са насочени към вилната зона на Сухозем, където на труднодостъпно място гори къпинак.

От община Калояново, на чиято територия се е разразил пожарът, имат готовност да осигурят храна и вода, ако се наложат нощни дежурства на доброволчески формирования и горските служители.

На място са директора на РДПБЗН- Пловдив- комисар Георги Мангараков и началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в регионалната дирекция - главен инспектор Димитър Бришимов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина