Обвиниха в умишлено убийство Богоя от калояновското село Ръжево

Автор: Plovdiv Now 6680
Обвиниха в умишлено убийство Богоя от калояновското село Ръжево

51-годишния Богоя Богоев от село Ръжево, община Калояново, се сдоби с обвинения за умишлено убийство на своята съседка 64-годишната Роса и нейният приятел 60-годишния Лазар. 

Кървавата драма се разигра на 15 септември 2019 след редица сцени на ревност от страна на Богоя известен сред местните като Бочката. 51-годишният мъж забелязва, че Роса обръща внимание на Лазар и това го подлудява. Напива се, взима кухненски нож и с него нанася удари на Роса и Лазар. Роса била наръгана в гърдите и се борила за живота си, докато нараняванията на Лазар са по долните крайници. 

Богоев от години живеел сам в къща в Ръжево. През 2016 г. Роса се преместила от друг град в същото село. Нейни близки помолили Бочката да й помага в къщната работа, когато го повика. Двамата се разбирали добре. Роса познавала и общувала и с пострадалия Лазар, който живеел на близка улица. Жената се придвижвала трудно и той помагал да пазарува, като я карал с лекия си автомобил до магазините. 

Бочката обаче се дразнел, че жената търсела услугите и компанията на Лазар. Той се чувствал пренебрегнат. На 16 септември 2019 г., двамата пострадали отишли с автомобила да пазаруват в близко село. Бочката се напил и решил да им отмъсти. Докато Роса я нямало в къщата ѝ, той поставил нов катинар на входната врата, за да не може да влезе в дома си, когато се върне. Към обяд  двамата се прибрали. Лазар спрял автомобила и Роса слязла, но не успяла да отвори вратата и го помолила да прескочи оградата, за да вземе ключа за другата пътна врата.

През това време Богоев видял жената пред входната врата и се приближил. Тя го попитала: „Къде ми е катинарът, не мога да вляза в собствената си къща, на какво прилича това“, Без да й отговори, той дръпнал жената за дясната ръка, извадил кухненски нож с 13-сантиметрово острие и я пробол в областта на лицето и гърба.  Лазар пристигнал, за да й помогне, но щом го видял, Богоев изкрещял: „Тебе те убих, сега ще довърша и тоя“.  Насочил се с ножа към Лазар, който побягнал, но по пътя паднал, а Богоев го пробол с ножа в двата крака. Жители на селото чули виковете му за помощ и се обадили в Спешна помощ и полицията. Двамата пострадали били откарани за лечение в болницата.

Богоев изчакваше да му бъде повдигнато обвинение от ареста, след като на 20 септември му бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Най-тежкото предвидено от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина