Младежи дариха усмивки на семейства в нужда край Калояново

Автор: Соня Желязкова 7486
Младежи дариха усмивки на семейства в нужда край Калояново

Група доброволци подариха усмивки и минута внимание на семейства в нужда от Пловдивско. В навечерието на светлите християнски празници приятелската компания от 20 момчета и момичета, котио живеят в града под тепетата, са направили дарение на хранителни продукти от първа необходимост.

Жестът им е бил отправен към 12 души в нужда от пловдивското село Дълго поле – сред които възрастни, майка с дете и едно младо семейство в неравностойно положение. Решили да ги подкрепят след молба от кмета на населеното място, който споделил, че тези хора нямат възможност да отбележат Великден подобаващо. 

„Успяхме да направим празника малко по-специален за тези хора. Всеки от нас се включи с каквото може – списък с покупки, пазаруване, окомплектоване. Бяхме подпомогнати и от 11 доброволци, който ни оказаха финансова подкрепа за закупуването на продуктите“, разказва пред медията ни Красимир Николов, част от доброволческата група пловдивчани.

Той е приятелите му споделят, че това е първата им взаимна кауза. Преди това обаче поотделно всеки от тях се включвал в различни инициативи, насочени към хора в нужда. 

„Подкрепяли сме различни каузи, било то за хора в неравностойно положение, засегнати от природни бедствия или социално слаби семейства.  Всичко прерасне заради общата ни комуникация в общ чат в социалните мрежи, в който първоначално се организирахме заедно да караме колелета из града. Впоследствие, покрай приятелството ни, се сформира нещо като наше мини общество - "Велопатрул", което да работи заедно“, допълват пловдивчаните.

Всички двадесет души имат различни професии, ежедневие и лични битки. Но общата им цел е да привлекат още хора, които биха желали да се включат в техните инициативи.

 „С времето в наш приоритет се превърна идеята да ентусиазираме колкото е възможно повече хора и да ги подтикнем към участие в различни каузи. Мото ни е „Заедно можем““, допълват приятелите му.

Пловдивчаните споделят, че намират в доброволчеството към обикновените граждани липсващият оптимизъм, който им връща вярата в промяната. И, разбира се, удовлетворение след срещата с едни по-щастливи очи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина