Тя разказа, че нейни роднини са отишли рано сутрин  да се подпишат на важни документи в общината. Докато чакали реда си обаче, мъж от Калояново започнал да се заяжда с тях. Причината била, че те са го  прередили  на опашката.

Калайджия от Калояново е започнал да се заяжда с моята свекърва и д я обвинява, че са го прередили на опашката, а то не е било така, чакали са реда си. След това той е започнал да я псува и обижда, дори я е ударил и я е съборил на земята. Посегнал и на моята майка. Тогава баща ми е отишъл да му каже да не се заяжда с жените, а  калайджията от Калояново му е ударил един токат и го е съборил на земята”, разказа тя.

След това съпругът й тръгнал от Долна махала към общината, за да се намеси и разтърве. По думите на жената, калайджията извикал част от родата си и се сбили. 

„ Калайджиите са имали в себе си колове и лопати. Мъжът ми има наранявания по цялото тялото. След това е пристигнала много полиция и въпреки това тези от Калояново пак са се нахвърлили върху семейството ми. Бременната ми зълва също е била ударена в корема и сега е откарана в пловдивска болница.  Всички са в районното за разпит и мисля, че има задържани.  Сега ни е страх защото може да дойдат и да ни набият в нашето село”, завърши жената от Долна махала.

От полицията съобщиха, че сигналът за конфликта е получен към 11 ч., а бързата полицейска намеса е предотвратила свадата преди да прерасне в по-сериозен скандал.След пристигането на екипи от РУ Хисаря и сектор Специализирани полицейски сили е установено, че няма тежко пострадали. Към момента се установяват инициаторите.