Любомир, убил жена си в Бегово, иска да излезе от ареста

Автор: Plovdiv Now 6973
Любомир, убил жена си в Бегово, иска да излезе от ареста

20-годишният Любомир Петров, обвинен в жестокото убийство на  21-годишната Красимира Куковска от село Бегово, отново иска да излезе от ареста. Той за пореден път е поискал промяна на мярката си за неотклонение „задържане под стража” пред Апелативен съд.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента веществени, писмени и гласни доказателства, от направените експертизи по делото, изключват версията пострадалата сама да се е простреляла и приемат, че остава непроменено обоснованото подозрение, че Любомир е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен.

Съдът счита, че продължава да съществува опасност, при по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“, Петров да извърши престъпление.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Припомняме, че Красимира  бе открита мъртва в село Бегово на 11 септември. Съпругът на 21- годишната майка - Любомир Петров бе задържан на 18 септември. Първоначалната версия бе, че младата жена сама е сложила край на живота си с ловна пушка. В последствие обаче разследващите са установили множество несъответствия между показанията, дадени от Петров и фактическата обстановка. Семейството е имало две невръстни деца. Красимира и Любомир живеели заедно от няколко години, но напоследък отношенията между двамата били изострени. Според близки на двойката седмица преди трагедията, двамата се били разделили. 

В последствие спрямо Любомир бе повдигнато обвинение в убийство по непредпазливост. Сега обаче са налице нови доказателства, че 20-годишният мъж хладнокръвно и умишлено е убил майката на децата му. Той е привлечен по нови обвинения, а именно за престъпление по член 116 от НК. Оказва се, че според разследващите се касае за жестокост при отнемане на живота на жената, тъй като има доказателства за системно домашно насили от страна на 20-годишния мъж към половинката му.

Оказва се, че точно след убийството, Любомир е заличил и следите си по пушката. Той е избърсал и преместил. По време на разследването обаче, по кутията със сачмите са намерени негови следи, както и такива от майка му и самата Красимира.

Прегледани били видео камерите в съседство на имота на майката с две деца. На кадрите се виждат действията на Петров – как прескача оградата и влиза през задния вход. Припомняме, че седмица преди инцидента Любомир е бил изгонен от дома на Красимира. Последната била заключила вратата, а ключа оставен в бравата.

Малко след първото проникване, Любомир е напуснал къщата и започнал да я обикаля, като в същото време е звънял на 112. 

Нов мъж в живота на Красимира е в основата на убийството. Агресията на Петров била яростна, след като съпругата му го изгонила три дни преди да я простреля.

Любомир е бил подложен и на детектор на лъжата. Полиграфът е показал, че мъжът лъже относно съпричастността му към убийството на Красимира.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина