Любомир, обвинен за убийството на жена си в Бегово, остана отново в ареста

Автор: Plovdiv Now 12160
Любомир, обвинен за убийството на жена си в Бегово, остана отново в ареста

Автор: Наталия Грозева

Любомир Петров, обвинен за убийството на 21-годишната му жена Красимира Куковска, остана в ареста. Днес Петров, който е обвинен за жестокото престъпление, отново се изправи пред Окръжен съд Пловдив, като пожела за пореден път да му бъде наложена по лека мярка за неотклонение, но магистратите порязаха желанията му, предава trafficnews.bg.

Първоначалната версия бе, че младата жена сама е сложила край на живота си с ловна пушка. В последствие обаче разследващите са установили множество несъответствия между показанията, дадени от Петров и фактическата обстановка. 

В днешното разпоредително заседание Любомир и двамата му защитници адвокат Василев и адвокат Званчева поискаха делото да протече по общия ред с призоваване на свидетели и вещи лица, което на практика означава, че той не призна вина за престъплението. 

Те пледираха  предстоящите дела да се гледат при закрити врати, заради разкрития в интимните отношения на обвиняемият и убитата Красимира. Според тях мярката за задържане под стража трябва да бъде сменена с домашен арест , като причина за това те дадоха децата на Любомир, които се нуждаят от родителски грижи. 

След като магистратите дадоха думата на обвинения в убийство той каза: 

“Бих искал по-лека мярка ,за да се прибера при децата си и да им дам грижи”. 

Окръжната прокуратура обаче категорично се противопостави за налагане на по-лека мярка за неотклонение, защото се касае за убийство. Държавното обвинение добави, че Любомир не е бил толкова загрижен за децата си дори и преди инцидента, следователно това не е оправдание той да бъде освободен под домашен арест.  

"Не е добре за децата да се грижи бащата, който е виновен за смъртта на майка им", добави още прокурорът.

Адвокатът на двете деца  изиска обезщетение от 200 хиляди лева за всяко дете. Същото последва и за бабата и дядото на Красимира, като там иска беше по 80 хиляди за всеки от тях. 

Така съдът реши да приеме гражданския иск за всеки от пострадалите и отсъди, че разпитите на свидетели по делото ще минат при закрити врати , като Любомир ще остане задържан под стража. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина