Любомир, обвинен в убийството на Красимира в Бегово, остава зад решетките

Автор: Plovdiv Now 39760
Любомир, обвинен в убийството на Красимира в Бегово, остава зад решетките

Обвиненият в убийството на 21-годишната Красимира Куковска от село Бегово остава с най-тежката мярка "задържане под стража". Според съда в Пловдив въпреки началния етап на разследването са събрани достатъчно доказателства, че 20-годишният Любомир Петров е извършил убийството. Наред с това са събрани и доказателства, че обвиняемият и негов близък са предприели действия по заличаване на следи от престъплението, което мотивира съда да приеме, че е налице и опасност от извършване на ново престъпление.

Поради тези мотиви съдът е преценил, че най-адекватна мярка за неотклонение е вземането на най-тежката такава, а именно „Задържане под стража“.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Припомняме, че в резултат на съвместно извършени от служители на ОД на МВР – Пловдив и прокуратурата множество оперативни мероприятия и действия по разследването, на 17 септември Районна прокуратура – Пловдив е привлякла  като обвиняем съпруга на жената, открита простреляна на 11 септември в хисарското село Бегово.

Нанастоящия етап от разследването, спрямо обвиняемия е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 122 ал. 1 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт по непредпазливост. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина