Кметът на Калояново обяви, че му е устроен капан и никога не е вземал наркотици

Автор: Plovdiv Now 13153
Кметът на Калояново обяви, че му е устроен капан и никога не е вземал наркотици

Кметът на Калояново Георги Георгиев, обяви в ефира на Нова телевизия, че му е устроен капан и никога не е употребявал наркотици. Припомняме, че преди дни той беше хванат да шофира под въздействие на кокаин.

„Искам да кажа истината. Това е чист капан, не искам да използвам думата сготвяне, защото не я харесвам, но това стана. Срещу мен беше пуснат сигнал до главния прокурор на България и аз знаех това. Чаках да ме спрат всеки момент, очаквах го. В деня, в който ме спряха, бях със служебния автомобил, спряха ме по странен начин – между няколко коли. Полицаят буквално излезе на пътя, за да ме спре. Каза ми „много нарушения, господин кмете“ – да, нямах колан, но това беше“, заяви Георгиев пред Нова телевизия.

Местният полицай му е казал, че им е наредено да го спрат и да вземат проба за наркотици.

„Чакахме половин час полицейски патрул и през това време на мен не ми беше позволено да пия вода или да ползвам телефон“, каза още той.

Въпреки, че драг чека показал употреба на кокаин, Георгиев категорично отрича да е употребявал някога наркотик.

„Брутално бе това нападение срещу мен, това беше страхотен стрес за семейството ми и за хората, които са ме избрали“, заяви той.

Той е отказал да даде кръвна проба в бърза помощ и смята, че това е единствената му грешка. Именно затова е прием и споразумението на прокуратурата.

Георгиев е с наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок, 400 лева глоба и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца

Според него сигналът е подаден от негов политически опонент.

„Човек от Калояново, който от самото начало иска да заеме моят пост, като бъда осъден аз“, каза още той.

Той не вижда причина да бъде отстранен от кметския стол, тъй като не е извършил длъжностно престъпление. Според него, администрацията в общината е пуснала слух, че той взима наркотици.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина