Кметът на Калояново е вече обвиняем заради кокаина, предстои му съд

Автор: Plovdiv Now 8384
Кметът на Калояново е вече обвиняем заради кокаина, предстои му съд

Кметът на община Калояново Георги Георгиев вече е с повдигнато обвинение за шофиране след употреба на наркотични вещества.

Припомняме, че на 10 ноември 2020 г., той беше засечен на териториятта на селото да управлява служебния лек автомобил на Общината, марка „Фиат“, след употреба на кокаин.

Проверката е била извършена от екип полицейски служители от РУ-Хисаря и Жандармерията по линия на безопасността на движението. Те проверявали автомобили по улица „Александър Стамболийски“ в Калояново.

В около 15 часа служителите на МВР подали сигнал със стоп-палка за спиране на общинския Фиат, управляван в този момент от кмета Георгиев. След като водачът слязъл, полицейските служители го разпознали. Те му поискали документите за проверка, като им направило впечатление неговото поведение.

Според свидетелските показания той е бил притеснен и ръцете му треперели. На място е бил повикан полицейски екип, който да го тества за употреба на алкохол и наркотици с техническо средство.  При направената проба за алкохол тестът е бил отрицателен, а за наркотични вещества е реагирал положително на кокаин.

Георгиев беше задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Разследването по бързото производство е приключило за два дни от извършването на деянието до внасянето в съда на обвинителния акт. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина