Кмет на пловдивска община се закани да затвори протестно мост на основен път

Автор: TrafficNews 6118
Кмет на пловдивска община се закани да затвори протестно мост на основен път

Кметът на община Калояново Младен Кичев се закани да затвори така наречения "Черен мост" край селото. Причината е, че все още няма яснота кога ще бъде извършена неговата реконструкция и разширение. 

Управникът припомни, че  преди месеци от АПИ изчислили, че за ремонтите на  моста ще са необходими средства в размер на 1, 43 млн. лв. без ДДС.

"Проектът за  мостово съоръжение беше задвижен. Подготвихме документи за възлагане на проектиране и изпълнение и информацията беше оповестена публично. След това обаче бившият вече директор на АПИ Ясен Йорданов премести процедурата в София и обяви, че той ще я пусне централно от там. Той  обаче беше освободен от сегашния служебен министър на МРРБ и нищо от обещаното не се случи. Няма обявена процедура по ЗОП, няма яснота ще има ли нов мост", заяви Кичев.  Той добави, че няколко пъти се опитва да се свържи с ръководството на агенция "Пътна инфраструктура", но не успява.

„Следващото ми действие е да затворим моста в някои петък, събота и неделя, когато е най-голямо движението на пътя Старосел-Хисаря. Аз съм възмутен.11 000 души от общината чакат изпълнението на този проект. Отново ли ще останат излъгани?", коментира Младен Кичев.

Старото съоръжение носи името си "Черен мост" заради многото катастрофи с жертви, които през годините са станали  там. Мостът е тесен и не отговаря на съвременните изисквания на Закона за движение по пътищата.

Промени в закона провалиха поръчката за нов мост на натоварен път в ПловдивскоОПУ – Пловдив прекрати процедурата, само шефът на АПИ и неговите заместници могат да се възложител

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина