Каналът в Дълго поле е погубил 4 деца през годините

Автор: Ива Модова 36110
Каналът в Дълго поле е погубил 4 деца през годините

Четири деца от махала са се удавили в напоителния канал на Дълго поле през последните 30 години. Така твърдят местни жители след трагедията, която се разигра днес в селото. 3-годишно момченце, изпуснато от родителите си, падна в канала и се удави. 

Малкият Лазар излязъл от постройката, в която живеят само за минута, за да отиде до тоалетна.  Импровизираният дом на семейството се намира на по-малко от 50 метра от канала. Именно там 3-годишното хлапе решило да се облекчи, но се подхлъзнало и паднало във водата.

Припомняме, че трагедията се е разиграла на 2 януари около обяд. Първоначалната версия на родителите била, че детето е качено в кола и отвлечено от непознати хора. В последствие обаче трупът му е открит в напоителния канал. 

„Бабата беше много зле. Христина повика линейка и беше с нея в колибата. Малкият и братчето му – близнак си играеха. Лазар каза, че отива до тоалетната и повече не се появи. Сестра ми в един момент ме попита къде е детето. Нe го виждахме. Тогава повика баща му и започнахме да го търсим”, разказа лелята на Лазар.

Почти цялата махала се е впуснала в издирването на малчугана. На няколко километра по течението на канала, бащата на Лазар – Марин открил обувката на 3-годишния си син, а по-надолу, до разклона за село Царимир, и тялото му. 

„Само плачат – и майката и бащата”, допълва още близката до семейството.

Над 100 души се събраха до къщата на Христина и Марин. Всички споделиха пред наш екип, че канала е изключително опасен. По думите им това не е първият инцидент.

„Преди години отново на това място се удави и друго дете. Хлапетата като видят вода, особено лятото и все влизат. Имало е случай да паднат, да се ударят и надерат. Водата тече силно, понякога е много пълен канала и е опасен. Искаме да се загради или да се махне”, разказаха от махалата.

Какво разказаха още от махалата може да видите във ВИДЕОТО:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина