Изправиха пред съда двама побойници от мелето в Калояново

Автор: Plovdiv Now 10032
Изправиха пред съда двама побойници от мелето в Калояново

Автор: Георги Тошев

Двама от участниците в мелето в Калояново застанаха пред съда, който трябва да реши дали да ги остави зад решетките. 47-годишният Аспарух Донков и 33 - годишният Васил Гогов са обвинени, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. 

След конфликта, който прерасна в масов бой преди три дни, бяха арестувани четирима мъже. Полицията спря боя,  възникнал между две враждуващи фамилии, докато чакат на опашка за социални помощи.

В резултат на бързата намеса на служителите на реда нямаше сериозно пострадали. След организираните незабавни действия е установено, че подбудители са двама мъже от същото село, от едната страна, и двама жители на село Долна махала, от другата.

Масовото меле в Калояново, за което TrafficNews по-рано съобщи, е избухнало между два рода - от Долна махала и Калояново. Основата на конфликта е бил ред на опашка пред Службата за социално подпомагане към Община Калояново. Това разказа пред  медията ни жената на един от пострадалите мъже от Долна махала. По думите й в основата на конфликта е бил мъж от ромска фамилия в Калояново, който е скочил на бой на семейството й.

Тя разказа, че нейни роднини са отишли рано сутрин  да се подпишат на важни документи в общината. Докато чакали реда си обаче, мъж от Калояново започнал да се заяжда с тях. Причината била, че те са го  прередили  на опашката.

„Калайджия от Калояново е започнал да се заяжда с моята свекърва и да я обвинява, че са го прередили на опашката, а то не е било така, чакали са реда си. След това той е започнал да я псува и обижда, дори я е ударил и я е съборил на земята. Посегнал и на моята майка. Тогава баща ми е отишъл да му каже да не се заяжда с жените, а  калайджията от Калояново му е ударил един токат и го е съборил на земята”, разказа тя.

След това съпругът й тръгнал от Долна махала към общината, за да се намеси и разтърве. По думите на жената, калайджията извикал част от родата си и се сбили. 

„ Калайджиите са имали в себе си колове и лопати. Мъжът ми има наранявания по цялото тялото. След това е пристигнала много полиция и въпреки това тези от Калояново пак са се нахвърлили върху семейството ми. Бременната ми зълва също е била ударена в корема и сега е откарана в пловдивска болница.  Всички са в районното за разпит и мисля, че има задържани.  Сега ни е страх защото може да дойдат и да ни набият в нашето село”, завърши жената от Долна махала.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина