Измамник завлече хотел край Калояново, спа, яде, пи и си тръгна, без да плати

Автор: Plovdiv Now 16115
Измамник завлече хотел край Калояново, спа, яде, пи и си тръгна, без да плати

Измамник завлече комплекс край Пловдив с близо 500 лева. Мъжът ползвал всички екстри в хотела и ресторанта, а накрая духнал без да си плати.

Случката е станала преди година в село Житница. „Бизнесменът” пристигнал в хотела и поискал да се настани за 4 дни. Той заявил, че иска стая за един, като на третия ден ще пристигне и негов колега. Мъжът казал, че работи в известна компания, на ръководна длъжност и е дошъл служебно. Заявил, че ще плаща при напускането, защото ще му трябва фактура за разход на фирмата.

Практиката на хотела е нощувките да се плащат веднага след настаняването, но измамникът успял да убеди рецепционистката, че всичко ще бъде наред и компанията ще поеме разходите.

Така "бизнесменът" 4 дни си почивал на базата, ползвайки всички екстри. Той дори си хапвал добре в ресторанта, а сметката е била добавяна към тази за нощувките.

На третия ден, мъжът оставил картата и ключа за стаята на рецепцията, а на служителката заявил, че отива на среща в града и тогава е видян за последно.

От комплекса подали сигнал в полицията и не след дълго измамникът бил хванат. Срещу него било повдигнато обвинение в заблуда с цел лична облага, а управителите завели и граждански иск за щетатаОбщо мъжът дължал на комплекса 497,10 лева – нощувките и консумацията в ресторанта.

Оказало се, че „бизнесменът” всъщност е неграмотен и осъждан многократно. Той е стар познайник на полицията.

В съдебна зала измамникът е признал вината си и наказанието му е било намалено с 1/3. Присъдата е една година условно с 4 години изпитателен срок. Той трябва да заплати и щетите към комплекса заедно с лихвите.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина