Глобиха майка от Калояновско, спипали дъщеря й навън с приятели късно вечерта

Автор: Plovdiv Now 15846
Глобиха майка от Калояновско, спипали дъщеря й навън с приятели късно вечерта

300 лв. ще трябва да плати майка от пловдивското село Житница, защото дъщеря ѝ е била хваната от полицаи навън след 22 ч. Жената обжалва глобата, издадена от Районното управление в Хисаря, но не успя да убеди Районния съд.

Около 23 ч. на 6 юли м.г. униформените получили сигнал, че деца чупят пейките в училището на Житница. След като не намерили никого в двора, решили да направят обход на селото. В парка те установили група от 6 непълнолетни, сред които била и дъщерята на глобената жена, пише 24 часа.

Седмица по-късно инспектор от Детска педагогическа стая съставил акт, с който на майката за това, че детето е било навън след 22 ч. Това станало в нейно присъствие и в документа тя изрично е отбелязала, че няма възражения. На база на този акт е издадена глобата.

В съдебната зала бащата на момичето обяснил, че той го е пуснал навън и то само защото майката не си била вкъщи същата вечер. Детето обещало, че ще бъде със своя приятелка и ще се прибере 10 минути след 22 ч. Магистратите обаче прецениха, че показанията на мъжа може да са повлияни от факта, че е женен за глобената.

Понеже тримата живеят заедно, съдът няма как да се съгласи, че родителката е освободена от задълженията си да бъде с детето или да осигури пълнолетен придружител. Като утежняващо обстоятелство е посочено, че момче от компанията, в която е хваната дъщеря ѝ, е регистрирано в Детска педагогическа стая за повече от едно нарушение, включително управление на нерегистрирано МПС. Решението за потвърждаване на глобата подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив в 14-дневен срок.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина