Екшън в Песнопой! Скандал премина в стрелба и побой заради ...минерална вода

Автор: Plovdiv Now 13490
Екшън в Песнопой! Скандал премина в стрелба и побой заради ...минерална вода

Екшън се е разиграл в Песнопой преди малко повече от денонощие и прокуратурата вече наблюдава досъдебно производство за телесна повреда по хулигански подбуди.

На 6 срещу 7 юни група мъже и жени посетили постройка, в която се намирала тръба за ползване на минерална вода. Двама от тях влезли в помещението, за да се къпят, а други двама мъже останали да чакат навън в лек автомобил. В това време пристигнал 50-годишният А.К., който също искал да ползва минералната вода. Той влязъл в спор с двамата мъже в автомобила, защото искал веднага да влезе в помещението, а техните познати се забавили.

В разгара да спора А.К. извадил законно притежаван боен пистолет и стрелял три пъти във въздуха със стоп патрони, след което се отдалечил. В това време двамата мъже и трети техен приятел, който излязъл от постройката, се насочили към стрелеца. Като ги видял да се приближават, той излязъл от автомобила си и стрелял отново със стоп патрони. Улучил единия от мъжете.

Тогава се нахвърлили да го бият, счупили и стъклата на лекия му автомобил. Пострадалият мъж успял да се качи в колата си и тръгнал за болница в Пловдив. С него бил и един от приятелите му. На един от булевардите в града пострадалият, който шофирал,  предизвикал леко пътнотранспортно произшествие.

На място пристигнали полицейски служители. Водачът бил тестван за алкохол с техническо средство, което отчело 0,5 промила, за което му бил съставен акт за административно нарушение.

По-късно за инцидента е бил подаден сигнал в полицията. А.К. е бил задържан за срок от 24 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение. Оръжието, което е използвал, е иззето. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина