Делото срещу Любомир за убийството на жена му в Бегово тръгна успешно от третия път

Автор: Plovdiv Now 13756
Делото срещу Любомир за убийството на жена му в Бегово тръгна успешно от третия път

Автор: Георги Тошев

Делото срещу 23-годишния Любомир Петров, обвиняем за убийството на 21-годишната си жена Красимира Куковска в Бегово, стартира успешно от третия път. Процесът ще протече по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица, но следващите заседания ще се гледат при закрити врата, без да бъдат допускани медии. Това решение взе съдия Розалия Шейтанова, докладчик по делото и председател на Пловдивския окръжен съд, предаде trafficnews.bg.

На днешното разпоредително заседание двамата защитници на Любомир адвокат Василев и адвокат Званчева представиха доводи, че по делото не са отстранени всички допуснати процесуални нарушения и отново поискаха съдебният процес да се върне в досъдебна фаза, но това не беше прието от магистратите. Уважено обаче остана искането за засекретяване на по-нататъшния ход на процеса, предвид възможността да бъдат изнесени факти от личния живот на обвиняемия.

По искане на адвокат Николай Марковски, децата на Любомир – Денимира и Мелани бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци и срещу бащата е заведен иск за по 200 000 лева за всяко от двете деца, за нанесените неимуществени вреди.

За следващото заседание ще бъде изискан доклад от социалните служби в Хисаря, за да стане ясно как Любомир Петров се грижи за момичетата, които в момента живеят при него.

Бабата и дядото на убитата Красимира – Кольо Колев и Дойка Колева също се конституираха като частни обвините и граждански ищци, като предявената сума от тях е за по 80 000 лева за всеки.

До момента делото беше връщано два пъти на прокуратурата – един път заради съмнение за безпристрастност на наблюдаващия прокурор Анелия Трифонова и втори път за повдигането на още едно обвинение при рестарта, което обаче би влошило положението на обвиняемия.

Така новият процес ще продължи на 24, 25, 27 и 28 април, като в рамките на тези четири дни трябва да бъдат разпитани всички свидетели и да бъдат изслушани експертизите на вещите лица.

Любомир остава с мярка за неотклонение „домашен адрес”.

Жестокото престъпление беше извършено на 11 септември 2020 година в пловдивското село Бегово. 

Любомир Петров е привлечен като обвиняем, че е извършил предумишлено убийство в условията на домашно насилие.

Двамата с Красимира живеели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, след като разбрал за нейното добро финансово положение. Покойните й родители били оставили в наследство на момичето земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане. По време на съвместното им съжителство, за да няма скандали, Красимира се съобразявала и удовлетворявала материалните желания на Любомир. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, колекция от скъпи часовници, както и с въздушна пушка.

През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто. Според обвинителния акт, Любомир не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи парите, които Красимира му предоставяла.

Когато тя установила, че финансовите средства са намалели значително, поставила условие на Любомир да ограничи разходите. Между двамата скандалите се задълбочили. 

 Няколко дни преди инцидента, Красимира поискала да се разделят, което допълнително влошило отношенията им. По нейно настояване Любомир си събрал багажа и се изнесъл от дома ѝ в село Бегово. Мъжът не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместния живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийство на Красимира, цялото имущество на жената, чрез децата, ще остане за него.  

На 11 септември 2020 г. Любомир на два пъти ходил до дома на Красимира в Бегово и настоявал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където жената спяла. Тя се събудила и изправила, изненадана от появата му. В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от ситуацията, взел оръжието и стрелял към гърдите на Красимира. Куршумът попаднал в сърцето и жената починала. Любомир се обадил на родителите си, на приятели и подал сигнал на тел. 112. Пред всички той представил случая като самоубийство. Тази му версия е била опровергана от събраните доказателства.

Оказало се, че точно след убийството, Любомир е заличил и следите си по пушката. Той я избърсал и преместил. По време на разследването обаче, по кутията със сачмите са намерени негови следи, както и такива от майка му и самата Красимира. Прегледани били видео камерите в съседство на имота.

На кадрите се виждали действията на Петров – как прескача оградата и влиза през задния вход, тъй като вратата била заключена. Малко след първото проникване, Любомир е напуснал къщата и започнал да я обикаля, като в същото време е звънял на 112.

Както TrafficNews разказа тогава, нов мъж в живота на Красимира е в основата на убийството. Агресията на Петров била яростна, след като съпругата му го изгонила три дни преди да я простреля. Любомир е бил подложен и на детектор на лъжата. Полиграфът е показал, че мъжът лъже, относно съпричастността му към убийството. 

Спрямо Любомир Петров бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 20 септември 2020 г. до 14 юли 2022 г., когато беше изменена в „домашен арест”.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина