Бочката от Калояновско, осъден за опит за убийство на двама души, обжалва

Автор: Ива Модова 10134
Бочката от Калояновско, осъден за опит за убийство на двама души, обжалва

Богоя Богоев, по прякор Бочката, осъден на първа инстанция за опит за убийство на своята приятелка и съседа си, обжалва наказанието си. В началото на май тази година той получи присъда от Окръжен съд. Признат е за виновен и наказан на 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

51-годишният Богоя е от село Ръжево е подведен под отговорност за умишлено убийство на своята съседка 64-годишната Роса Горнишка и нейният приятел 60-годишния Лазар Лазаров. Кървавата драма се разигра на 15 септември 2019 след редица сцени на ревност от страна на Богоя, известен сред местните като Бочката.

Днес Богоев застана за пореден път пред магистратите от Апелативен съд с молба да му бъде намалена присъдата. Пострадалите от кървавият инцидент също са депозирали жалба, но за по-строго наказание спрямо Бочката. В същото време обаче Росица и Лазер не присъстваха на заседанието, както и техният представител. Оказа се, че пострадалите са се отказали от услугите на своя адвокат, предава trafficnews.bg.

Отсъствието си Горнишка оправда с депозиран болничен лист до деловодството на съда. Росица била възпрепятствана поради влошено здравословно състояние. Лазар пък дори не е посочил мотивите си за липсата му в съдебното заседание.

Процесът бе отложен и насрочен за нова дата. Причината бе именно отсъствието на Лазар и Росица. Последната е посочила изрично в молбата си, че държи да присъства на делата.

В началото на декември Богоя Богоев – Бочката отново ще се изправи пред съда. Дали и тогава ще се признае за виновен и какво ще поиска от магистратите, предстои да разберем.

Как се стигна до тук?

Богоев от години живеел сам в къща в Ръжево. През 2016 г.  Роса се преместила от друг град в същото село. Нейни близки помолили Бочката да й помага в къщната работа, когато го повика. Двамата се разбирали добре. Роса познавала и общувала и с пострадалия Лазар, който живеел на близка улица. Жената се придвижвала трудно и той помагал да пазарува, като я карал с лекия си автомобил до магазините. 

Бочката обаче се дразнел, че жената търсела услугите и компанията на Лазар. Той се чувствал пренебрегнат. На 16 септември 2019 г., двамата пострадали отишли с автомобила да пазаруват в близко село. Бочката се напил л и решил да им отмъсти. Докато Роса я нямало в къщата ѝ, той поставил нов катинар на входната врата, за да не може да влезе в дома си, когато се върне. Към обяд  двамата се прибрали. Лазар спрял автомобила и Роса слязла, но не успяла да отвори вратата и го помолила да прескочи оградата, за да вземе ключа за другата пътна врата.

През това време Богоев видял жената пред входната врата и се приближил. Тя го попитала: „Къде ми е катинарът, не мога да вляза в собствената си къща, на какво прилича това“, Без да й отговори, той дръпнал жената за дясната ръка, извадил кухненски нож с 13-сантиметрово острие и я пробол в областта на лицето и гърба.  Лазар пристигнал, за да й помогне, но щом го видял, Богоев изкрещял: „Тебе те убих, сега ще довърша и тоя“.  Насочил се с ножа към Лазар, който побягнал, но по пътя паднал, а Богоев го пробол с ножа в двата крака. Жители на селото чули виковете му за помощ и се обадили в Спешна помощ и полицията. Двамата пострадали били откарани за лечение в болницата.

Богоев изчакваше да му бъде повдигнато обвинение от ареста, след като на 20 септември му бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина