БМВ-та в зрелищно дрифт шоу на пистата край Калояново

Автор: Plovdiv Now 13915
БМВ-та в зрелищно дрифт шоу на пистата край Калояново

Сериозна борба за първите места в трети кръг от любителския шампионат в тайм атак дисциплината BMW Cup 2020, много атракции, сред които дрифт шоу и дрифт такси ни подготвят организаторите от БМВ Клуб България.

Динамично и интересно e сървенованието между претендентите за шампионската титла.  Към момента в генералното класиране миналогодишният шампион Игор Тодоров от BMW Team Burgas води с една точка Стериан Фолев от Mirafiori Team , а след тях се нареждат Ивайло Кръстев, Пламен Георгиев и Александър Бурдин. Като част от състезателните сесии, атракция за публиката ще бъдат и Performance и Grid сесиите, с които участниците печелят допълнителни точки. 

Една от големите изненади е автомобилът, който ще бъде използван за Safety Car – новото BMW Серия 4. Точно в деня на неговата премиера, посетителите на събитието ще са сред първите, които ще имат възможността да видят на живо най-новият модел от марката, предоставен от Бова Кар. 

Сред състезателните автомобили за пръв път ще бъде представен и още един уникален екземпляр, единствен за България, който все още се пази в тайна.

Финалният кръг ще бъде празник и за любителите на дрифта. 10 пилота от цяла България ще зарадват публиката с дрифт шоу в съботния ден. Сред тях са двукратният европейски шампион Александър Язов – Матрицата, Балканският шампион за 2018г. Стефан Цанков – Арчи, Виктор Атанасов, Виктор Дилов, Диян Желязков, Иван Пърпалов, Румен Пацев и момчетата от Кидс - Илиян Гайдев, Никола Попов и Никола Тасев.

Най-запалените фенове ще могат да гледат дрифт шоуто директно от пасажерската седалка на дрифт такси. Записванията стават само на място на пистата.

Финалният трети кръг ще се проведе на 24 и 25 октомври на писта „Дракон“ край Калояново, и е отворен за публика, спазвайки всички противоепидемични мерки. Програмата в съботния ден започва в 10:00ч.  със състезателни сесии, а дрифт шоуто е от 13:00 ч..

По време на изминалият (втори) кръг, на BMW Cup 2020, беше счупен рекордът за най-бърза обиколка на писта „Дракон“ с BMW автомобил от Игор Тодоров, който успя да даде 1:01.731 с Е36 328i турбо. През предстоящия уикенд очакваме още изненади.

Шампионатът се организира за шеста поредна година от БМВ Клуб България – официалният клуб на марката, който създава и поддържа най-голямата и активна автомобилна общност в страната. Целта на събитието е да дава възможност на всички желаещи, независимо дали са ентусиасти или професионални пилоти, да изявят себе си на пистата и да подобряват уменията си зад волана. Освен състезание, организаторите залагат на чистата и приятелска атмосфера между участниците, които взаимно си помагат и подкрепят.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина