Бизнесменът от Калояново, държал двор с незаконен тютюн за 75 бона- с условна присъда

Автор: Plovdiv Now 9462
Бизнесменът от Калояново, държал двор с незаконен тютюн за 75 бона- с условна присъда

Бизнесменът Светлозар Алексиев, в  чийто стопанския двор през 2018 бе открит 400 кг незаконен тютюн, вече се сдоби с присъда. 5 години след извършване на престъплението Алексиев се изправи пред Районен съд- Пловдив в началото на седмицата, като се отърва само с условна присъда от 1 година с 3 години изпитателен срок. 

Акцията, при която разбиха незаконния склад се състоя 26 април 2018г. в землището на село Калояново. В съучастие с 20-годишният работник Юсеин Гущеров , като съизвършители, бизнесменът е държал акцизни стоки – тютюневи изделия, а именно близо 400 кг тютюн за пушене /за лула и цигари/ на стойност от 75 хиляди лева., без бандерол, когато такъв се изисква по закон. 

Още през 2018 TrafficNews съобщи за полицейската операция. След получена информация за осъществяване на незаконната дейност в селскостопанска постройка в Калояново, униформени бяха отишли на мястото. В ползвано за обор помещение били намерени 36 бали и 12 чувала тютюневи листа. Част от вече надробената стока е била разстлана за сушене върху платна на земята, а друга - разпределена в полиетиленови торби.

След това стана ясно, че оборът е собственик на крупен бизнесмен, занимаващ се със земеделие и животновъдство, държи бензиностанции, работи по европроекти, изкупува земя. Той има имоти в Калояново, хисарското село Мътеница и в Пловдив.

Обвиняемият е  от града под тепетата и след разкритото престъпление е бил в неизвестност няколко сни, а арестуван в склада бе именно работникът, който му е бил съучастник- Юсеин Гущеров.

Няколко дни по-късно Алексиев се беше явил в митницата, за да даде показания, но след като се наложило да изчака,  пристигнала патрулка от Първо районно и Алексиев бил отведен с белезници. Той бе отишъл заедно с наемателя на помещението и с тогавашния си адвокат- Стефан Левашки.

По думи на полицията при акцията са били конфискувани и машини за обработка на тютюна, както и  различни съдове и пособия, ползвани в процеса на обработка на листната маса.

По късно, Светлозар Алексиев бе пуснат от ареста с мярка за неотклонени гаранция в размер от 7 хиляди лева.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина