Бившият кмет на Калояново опита да се върне на работа

Автор: Plovdiv Now 52060
Бившият кмет на Калояново опита да се върне на работа

Кой всъщност е кмет на Калояново? Днес бившият кмет Георги Георгиев се появи в сградата на кметството, въоръжен с решението на Върховен административен съд и поиска да се върне в кабинета си, предаде trafficnews.bg. Полицаят, който охранява сградата обаче отказа да го допусне. Последва спор между служителя на реда и бившият заместник на Георгиев- Пламен Николов, който заяви, че решението на съда трябва да се изпълни. 

Преди 10 дни Върховният административен съд отмени предсрочното прекратяване на мандата на вече бившия кмет на община Калояново Георги Георгиев. Решението на ВАС е окончателно като преписката по отстраняването на Георгиев се връща отново на Общинската избирателна комисия, която прекрати предсрочно мандата на кмета на 27.05 2021 година. 

В решението пише, че в срок от 14 дни Общинската избирателна комисия трябва да вземе ново решение по казуса. 

в края на май ОИК- Калояново отстрани Георгиев, заради присъда за шофиране  в дрогирано състояние. Към тази дата, обаче, Георгиев обжалва пред съда отстраняването си. Според върховните магистрати никой друг  орган, в това число и административния, няма право да приеме за разглеждане спор, който вече се разглежда от съда. В настоящия случай ОИК не се е съобразила със съдебната вече жалба на Георгиев срещу отстраняването му. 

Решението на ВАС създава правен казус, защото Община Калояново вече има нов кмет -  Виктория Михайлова, избрана на предсрочни избори през септември. 

TrafficNews отправи запитване към Областна управа - Пловдив за тяхната позиция по въпроса, но до този момент нямаме отговор. 

Продължаваме да следим случая. 

Неуспешният опит на Георгиев да се върне в кабинета си можете да видите ТУК!

Подобни новини

Живеещ в Калояново

Абрашев си докара бившата Михайлова. Само попа ще ги оправи. Само от него вият като кучета.

22:43, 30.11.2021
Анонимен

Пламене Милко долна скрй се някъде и не излизай от там завинги

23:58, 26.11.2021
не живеещ в калояново

Доживяхме и това. Един млиционер (полицай) има повече юридически аргументирани думи, отколкото един незавършил поп и представящ се за юрист заместник кмет, който между другото имаше за основна цел, да вкара в затвора недоразумението георгиев. Чудо!!!

22:40, 26.11.2021

Удавници за сламка

Не на лудите и пияните - 17:46, 30.11.2021

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина