Бедствено положение и в Калояновско! Стряма напът да залее няколко села

Автор: Plovdiv Now 13452
Бедствено положение и в Калояновско! Стряма напът да залее няколко села

Частично бедствено положение обявиха от община Калояново в селата Песнопой, Иван Вазов, Горна махала, Долна мала, Черноземен, Ръжево.

Огромно количество вода слезе тази нощ от Балкана към селата, разположени по поречието на река Стряма в община Калояново, съобщиха от общината.

Дървеният мост на Песнопой е в негодно за ползване състояние, понтонният мост на Иван Вазово е в същото състояние.

В Горна махала реката е скъсала дига, водата е тръгнала към Долна махала. Наводнено е част от селото. От домовете си са евакуирани 15 души, половината са настанени в кметството, останалите при роднини.

Към момента всички евакуирани вече са по домовете си, защото водата се е отекла. Големият и малкият мост на Черноземен са били залети, но водата се отича, вече са стабилни и може да преминава по тях. Наводнени са земеделски земи, стадионът и две фирми, които са разположени по поречието на река Стряма. Срутени са два стълба на ЕВН, заради което източната част на селото е без електричество.

В цял Черноземен няма вода, защото помпената станция не работи заради прекъснатото ел захранване. Вода няма и в Долна махала, и в Горна махала. Очаква се екипите на двете дружества-ЕВН и ВиК да започнат възстановяване на щетите. Към момента се чака водата да се оттече, за да да може общинска комисия да опише нанесените от водата щети.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина