Баба Мария от калояновско село Бегово навърши 100 години

Автор: Plovdiv Now 14079
Баба Мария от калояновско село Бегово навърши 100 години

Почти цялото калояновско село Бегово, начело с кмета Николай Гатев, се събра да празнува 100-годишен юбилей на баба Мария Чакърова. Местното кметство и община Калояново бяха подготвили богата трапеза, а свещичките на огромната торта не затрудниха столетничката. Многобройна върволица от близки, роднини и приятели се изредиха с прегръдки, цветя, подаръци и благопожелания към баба Мария. Всички коментираха колко добре изглежда тя за своя един век живот, съобщи ПБ Новинар.

От името на кмета на общината Виктория Михайлова и администрацията секретарят Павел Павлов и заместник-кметът Таня Карадамянова поднесоха поздравителен адрес и дърво-азалия, което ще бъде засадено в двора на рожденичката.

Неотлъчно до баба Мария беше 90-годишният й брат. Найден Цънцаров, който живее в съседното село Черноземен, е дядо на БТВ репортерката Мария Цънцарова.

След официалната част баба Мария разказа, че никога не е боледувала. До скоро е работила и на двора, сега помага на снаха си в домакинската работа. Столетницата е вдовица от дълги години, има две деца, като е загубила сина си. Радва се на четирима внуци и на двама правнуци.

Баба Мария не пие никакъв алкохол, обича лимонада, хапва си всичко, което е отгледано у дома и на двора, но месо много не обича. Казва, че харесва днешното време, защото има демокрация, но тъгува по младостта. Съжалява, че има проблеми с очите и не може да гледа телевизия. Благодарна е за уважението, което днес й оказаха толкова много хора.

Към младите в България баба Мария се обърна със съвет: Да се задоволяват с това, което имат, и да не ламтят за пари и богатство.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина