АПИ ще обяви обществена поръчка за мост край Калояново до края на юни

Автор: Plovdiv Now 3211
АПИ ще обяви обществена поръчка за мост край Калояново до края на юни

Община Калояново получи отговор от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), че до края на юни т.г. ще обяви нова обществена поръчка за изграждане на мостово съоръжение край с. Калояново. Писмото е от 28 май тази година, съобщиха от Общината.

От АПИ съобщават още, че за изграждане на новото съоръжение не са предвидени средства. Кметът на община Калояново Младен Кичев ще поиска с ново писмо до АПИ при актуализацията на държавния бюджет да бъде направено предложение сумата да бъде предвидена, уточняват от Общината. Оттам добавят, че при обявяването на предишната обществена поръчка за целта са били необходими 1,43 млн. лева без ДДС.

Мостът се намира на главния път Пловдив - Хисаря. Съоръжението е тясно, още от времето на Втората световна война, и е опасно. На него често стават катастрофи, понякога с фатален край. Хората в района остават в стачна готовност. Съоръжението е изключително важно за безопасното движение и Младен Кичев ще настоява този проблем да бъде решен възможно най-скоро, посочват от Общината.

БТА припомня, че през февруари бе оповестено, че ново мостово съоръжение ще бъде изградено между гара Калояново и село Калояново, благодарение на общите усилия на кмета Младен Кичев, областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев и АПИ. Проектът беше на стойност 1,43 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение беше около пет месеца, като се очакваше до края на годината над река Пикла да има ново, модерно и по-голямо съоръжение. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина