В навечерието сме на фестивала в селото на слънцето край Хисаря

Автор: Plovdiv Now 4839
В навечерието сме на фестивала в селото на слънцето край Хисаря

На 27 юли, точно в 18 часа ще се състои откриването на фестивала в хисарското село Старо Железарес под надслов „Да живее новият прекрасен селски свят! Селото на слънцето – футуристична утопия и манифест за красиво бъдъще“.

Проектът  е част от програмата  на  Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се осъществява с подкрепата на Кмета на град Познан.

Това е петото издание на Старо Железаре StreetАrt .

Тази година протича той е под мотото  на УТОПИЯТА,  мечтите  за по-добро бъдеще, копнежа по миналото, поддържан  от ФУТУРИСТИЧНИЯ МАНИФЕСТ  НА КРАСИВОТО БЪДЕЩЕ, бунт срещу диктатурата на времето, физиологията и биологията, срещу безмилостния звяр на икономиката, географията, демографията и политиката.

Артисти, модератори и продуценти са Катажина и Венцислав Пирянков. Художниците са ученици от училището по изкуства Венци и Университета по изкуства в Познан - Анна Косик, Агнешка Гжемска, Антони Хоровски, Юлия Клодзинска, София Горончняк, Станислав Корицки, Лидия Физек, Любослав Пирянков. Asz.Teatr от Познан: Anna Szymczak, Klaudia Solarek, Gniewomir Solarek, Tadeusz Sławomir Lisiecki

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина