В много тежко състояние е младежът, пострадал при инцидент с мотор край Хисаря

Автор: Plovdiv Now 16169
В много тежко състояние е младежът,  пострадал при инцидент с мотор край Хисаря

Детелин Пенков е младият мъж, пострадал тежко при произшествието, настъпило на 27 февруари край Хисаря, разбра GlasNews.bg.

Според предварителните данни той е управлявал мотоциклет „ИЖ“ в пресечена местност извън регулацията на града и при падане е получил сериозна травма в областта на главата.

28-годишният Детелин е настанен в УМБАЛ „Свети Георги“ в град Пловдив и е в изключително тежко състояние – той е в кома, а лекарите се борят за живота му.

От извършената първоначална проверка е установено, че мъжът не притежава свидетелство за правоуправление, а по време на движение с нерегистрираното моторно превозно средство не е ползвал предпазна каска.

Детелин живее в Хисаря и е семеен.

Майката на младия мъж каза за GlasNews.bg, че той е претърпял две черепно-мозъчни операции и му предстои трета. Средствата, необходими за лечението, са непосилни за семейството му.

„От събота вдига 39 градуса температура. Вливат му парацетамол, аналгин… но температурата не спада. Днес му направиха скенер. Детето ми е на прага между живота и смъртта. Моля, помогнете да спася единственото си дете“, призова Милена Пенкова.

В няколко търговски обекта в град Хисаря са поставени дарителски кутии, с които се набират средства за лечението на Детелин.

Ако искате да помогнете, може да го направите като преведете пари по следната сметка:

BG47STSA93000025238353

Кристияна Петрова Гаригова – съпруга на Детелин Пенков

Инцидент в Пловдивско! Млад моторист бере душа

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина