Туристи от Великобритания и Израел се стичат в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 7315
Туристи от Великобритания и Израел се стичат в Хисаря

Близо 400 са чуждестранните туристи, посетили Археологически музей – Хисаря, Римски терми – Хисаря, Римска гробница – Хисаря и Туристическия информационен център през месеците май, юни и юли. Обектите са част от общинските исторически и археологически ценности на Хисаря. Културно-историческото наследство на курортния град и това лято привлича посетители от близо и далеч.

Най-многобройни през тези 3 месеца в нашите обекти бяха туристите от Великобритания, а след тях с малка разлика в броя, са чужденците, пристигнали в града от Израел, САЩ, Германия и Италия, съобщават от музея.

Интересът на туристите от държави от Стария континент, както обикновено бе голям: Испания, Франция, Австрия, Швейцария, Нидерландия, Швеция, Ирландия, Чехия, Словения, Украйна, Русия, а също и съседните ни Румъния, Гърция и Турция.

За туристите от Азия Хисаря също се оказва интересно място – посетиха ни от: Япония, Китай, Хонг Конг, Индия и Узбекистан.

Освен от САЩ, за да разгледат археологическото наследство на града, посрещнахме посетители и от други части на Америка: Канада, Бразилия, Чили.

Имахме гости и от далечна Австралия.

Ето така, късчета от Хисаря и многовековната му история достигат и докосват многобройни държави. А ние изпълняваме своята задача да съхраняваме и популяризираме културното наследство на България, коментират още от музея.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина