Сопотненец организира мини авиошоу край Хисаря, планира да отвори и музей

Автор: Plovdiv Now 10839
Сопотненец организира мини авиошоу край Хисаря, планира да отвори и музей

През уикенда край Хисаря бе открит активният сезон за любителите на радиоуправляеми модели самолети и хеликоптери. Ентусиасти от цялата страна се събраха, за да демонстрират последните си нововъведения в своите модели. Точно копие на боен хеликоптер Airwolf, на първия в света спортно-пилотен самолет Су-26 и още много други модели на емблематични летателни апарати развеселиха небето край града с лечебните минерални извори.

"Танцуващ" хеликоптер спечели симпатиите на публиката чрез майсторското управление на младия си собственик. За първи път в България бе демонстриран моделен радиоуправляем парашутист, който скочи и успешно се приземи с двуметров парашут.

Организатор на събитието е Любомир Караиванов от гр. Сопот, който се занимава творчески с това хоби от 1973 година. Преди години с увлекателното хоби са се занимавали стотици ентусиасти, но с навлизането на компютрите в ежедневието интересът намалява. Сопотненецът планира в близко бъдеще да отвори музей на радиоуправляемите самолети и хеликоптери в град Сопот.

Източник и снимки: fakti.bg.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина