Шефката на Ковид зоната в Хисаря: Няма да лекуваме пациенти, това не е болница!

Автор: Plovdiv Now 15342
Шефката на Ковид зоната в Хисаря: Няма да лекуваме пациенти, това не е болница!

По последни данни регистрираните случаи на COVID-19 в Община Хисаря са над 80. Детският санаториум към Специализирани болници за рехабилитация в Хисаря беше преструктуриран в COVID зона. Според заповедта на здравния министър подобни звена трябва да бъдат изградени извън обсега на болниците, в които се лекуват незаразени пациенти.

„Няма да лекуваме пациенти, това не е болница и няма да бъде болница. В нашето лечебно заведение работят петима лекари с две специалности по физикална терапия и рехабилитация, а другите са със специалност вътрешни болести, разполагаме с 10 медицински сестри и 8 санитари.”, казва пред GLAS.bg Вили Шопова - директор на Специализирана болница за рехабилитация в Хисаря.

Още вижте във видеото на GLAS.bg

В град Хисаря стартира обособена COVID зона, в която ще се извършват първоначални прегледи и консултации и взимане на проби. Звеното е обособено в бившия детски санаториум към Специализирани болници за рехабилитация на курортния град.

„Подготвили сме кабинет за първоначален преглед и консултации и кабинет за вземане на проби, тествани с антигенни тестове и др. Като по този начин ако се наложи да подпомогнем болниците за активно лечение в Пловдив.”, казва пред GLAS.bg Вили Шопова - директор на Специализирана болница за рехабилитация в Хисаря.

В ковид зоната ще се извършват първоначални прегледи и консултации и взимане на проби. В един от кабинетите на ковид зоната е разположен и стол за диагностика, който ще бъде в полза на пациентите. Там ще се извършват първоначалните прегледи.

„Този стол измерва всички показатели на пациента като ръст, тегло, телесна маса, както и кръвна захар, ЕКГ, пулс и сатурацията на кислород в кръвта, всички тези данни влизат в ИЗ-то на пациента и по този начин ние можем онлайн да ги предоставим на големите болници”, допълва ръководителят на зоната.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина