Ремонти на лоши пътища предстоят в Хисарско и Карловско

Автор: Виктория Петрова 25006
Ремонти на лоши пътища предстоят в Хисарско и Карловско

Предстои текущ ремонт на пътя Пловдив-Пазарджик в отсечката на Пловдивска област. Това стана ясно по време на днешната среща между областния управител Дани Каназирева и Областно пътно управление. 

Припомняме, че в момента тече ремонтът на отсечката между двата големи областни градове, но в област Пазарджик. Очаква се до началото на летния сезон ремонтът да приключи и в периметъра на област Пловдив. 

В Област Пловдив се предвижда ремонт на още няколко важни отсечки. Сред приоритети са тази година да започне процедура за предпроектни проучвания за разширяване на пътя Труд – Калояново. Тази пътна отсечка е с натовареност като на магистрала и е наситена с пътни инциденти.

За тази година е заложен ремонт и на пътя от село Певците през Карлово до с. Васил Левски, който е в много лошо състояние. Предвижда се още ремонт на пътя Дуванлии-Черничево, община Хисаря.

„Това е изключително важен път за общината като туристическа дестинация, коментира Каназирева. Тя обясни, че е много важно и довършването на надлеза до Хисаря, който е в това състояние от 30 години. Решението на този етап е съоръжението да се завърши, тъй като вече е инвестирано много в него. Проектът за съоръжението ще бъде преработен и актуализиран.

Днес стана ясно, че Община Хисаря е подготвила документацията по собствеността на засегнатите имоти, вече им решение и на общинския съвет за прехвърляне им на АПИ. Малка част от терените са частни, но има и решение за изкупуването им, в момента се чака оценка. След обществената поръчка от АПИ на инженеринг ще започне актуализация на проекта и изпълнението му.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина