Прокуратурата погна 82-годишния дядо от Хисаря, който стреля по полицаи

Автор: Plovdiv Now 5830
Прокуратурата погна 82-годишния дядо от Хисаря, който стреля по полицаи

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 82-годишния дядо от Хисаря, който вчера извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Провинението му се утежнява и заради съпротивата, която той е оказал на полицията.

Припомняме, че на 25 август е получен сигнал, че в Хисаря са струпани строителни отпадъци на улицата, непосредствено до дома на обвиняемия.  Първоначално на мястото отишли служители на общината. Те били посрещнати от възрастния мъж, който започнал да ги заплашва. Взел туба с бензин и залял дрехите на единия от представителите на администрацията, които от своя страна били принудени да потърсят съдействие от полицията.

На място пристигнали дежурни униформени, които също били посрещнати агресивно от обвиняемия. Той държал газово оръжие, законно притежавано, и стрелял срещу един от тях от разстояние 4-5 метра. Обвиняемият отправил заплахи, че ще ги залее с бензин и запали, както и други закани. 

Възрастният нарушител е задържан първоначално за срок от 24 часа. По случая продължават процесуално-следствените действия.  Днес мярката му на задържане е удължена на 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина