в село Кръстевич в неделния следобед. Близо пет часа огнеборци, служители на ДГС Хисаря, кметовете на селата Красново и Кръстевич, както и хора, притекли се на помощ, са гасили горския пожар в Хисарско.

Подателите на сигнала са съобщили за дим, излизащ от труднодостъпен горски терен, като малко преди това забелязали лица, извършващи иманярска дейност в същия участък.

На помощ на колегите от РСПБЗН Хисаря са изпратени огнеборци от Карлово и Пловдив, с което общият брой на пожарникарите на терен става 14. 

В битката с огъня са се включили още кметовете на селата Кръстевич и Красново, 9-ма служители на горското стопанство в Хисаря и трима местни жители. Всички са положили нечовешки усилия да отстраняват паднали дървета и да си проправят път, за да гасят в труден терен, където липсва и вода. 

Гасителните действия продължили близо 5 часа, но въпреки това огънят е успял да унищожи 30 дка млада борова гора.

Имайки предвид ранното и нетипично засушаване за сезона, само през последните 24 часа, сигналите за горящи сухи треви, на които са реагирали огнеборците в област Пловдив, надхвърлят 43 броя.

По разпореждане на комисар Мангараков, смесени екипи на районните служби и полицията,  извършват периодични обходи във всички населени места на територията на областта, които целят установяване на недобросъвестни хора, създаващи предпоставки за пожар чрез палежи.

"Бъдете бдителни и активни със своите действия и подпомагайте органите на пожарната като съобщавате за подобни прояви на недобросъвестност", апелират от пожарната.