Овладяха пожарите край Хвойна и хисарското село Михилци

Автор: Plovdiv Now 7999
Овладяха пожарите край Хвойна и хисарското село Михилци

Пожарите край чепеларското село Хвойна и село Михилци, Хисарско, са овладени.

Това съобщиха от Южноцентрално държавно предприятие – Смолян. Има отделни тлеещи огнища, които се наблюдават от дежурните екипи на ЮЦДП и пожарната. Пет екипа от държавните горски стопанства Асеновград, Пловдив, Михалково, Златоград и Смилян ще обходят и ще наблюдават целия засегнат от огъня терен.

През нощта са дежурили служители на държавното ловно стопанство в Кормисош. Служители на ЮЦДП ще останат да наблюдават района до пълното потушаване на пожара. Противопожарни автомобили и цистерни с вода също са ситуирани в района. Над 1000 декара, предимно борова гора, е засегната от огненото бедствие. Точната площ ще бъде ясна след пълното потушаване на пожара.

Отменено е и въведеното от Община Чепеларе частично бедственото положение за селата Хвойна и Студенец, считано от 17:00 часа на 31.08.2023г.

Пожарът над Хисарското село Михилци е напълно овладян. Ограничено е разпространяването му от всички страни и няма активни огнища.

На място в днешния ден ще бъдат 2 пожарни автомобила и 30 военнослужещи, чиято цел ще бъде да потушават тлеещите треви и храсти.

Опасност за населените места наоколо няма.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина