Ограничават движението около “Камилите“ в Хисаря заради 3-дневен античен фест

Автор: Plovdiv Now 3192
Ограничават движението около “Камилите“ в Хисаря заради 3-дневен античен фест

Временна организация на движението въвеждат в Хисаря заради първото издание на античния фестивал "Диоклецианополис - кръстопът на времето" от 5 до 7 април. Придвижването по ул. „Крепостна“ в посока Южна крепостна порта „Камилите“ към бул. „Иван Вазов“ ще бъде с временни ограничения. В няколко часови периода ще бъде забранено преминаването на автомобили - на 5 април от 18 до 23 ч., когато е откриването; на 6 април от 18 до 23 ч. за провеждането на събитието; на 7 април - от 12 до 15 ч. за закриването на форума.

Достъпът до кв. „Миромир“ и всички туристически обекти, находящи се по бул. “Иван Вазов“ в посока ул. „Камилите“ (Пловдивски път) ще се осъществява по следния обходен маршрут - бул. „Христо Ботев“, ул. „Антон Иванов“, ул. „Илин Паунов“ и ул. „Здраве“.

За осигуряване безопасността на гости и граждани, в останалите часове от провеждането на празничната програма на фестивала, площадното пространство пред Южната крепостна порта „Камилите“ ще бъде използвано за сцена и ще бъде оградено с метални решетъчни пана за ограничаване на достъпа до паркинга пред крепостната порта.

От 5 до 7 април ще бъде ограничен достъпът за навлизане и паркиране на коли за всички граждани, живущи на бул. „Иван Вазов“ и притежателите на търговски обекти, в участъка на бул. „Иван Вазов“ от водопиен павилион „Колонада“ до Южна крепостна порта „Камилите“.

Паркиране на автомобили може да се извършва на паркинга на ул. „Гладстон“, паркинг пред ресторант „Извора“. В посочения пешеходен участък се предвижда да бъде проведена изложба на хисарските художници и детски пленер.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина