Обредни хлябове и традиции ще бъдат представени в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 7027
Обредни хлябове и традиции ще бъдат представени в Хисаря

Пътуваща фотоизложба на обредни хлябове и традиции от Тракийския регион „Добре дошли в България” ще бъде открита първо в Община Хисаря. Датата на откриване съвпада с пролетното равноденствие -21 март 2018.
Символиката на празника се свързва с възраждането на природата, така както страната ни се възражда за по-добър живот. Живот в равноправие и зачитане на културната идентичност на всички страни от региона и Европейския съюз. Изложбата ще гостува и в Пловдив, София, Карлово, Казанлък и други общини.
Целта на събитието е да се утвърди позитивния образ на страната чрез гостоприемство, култура и традиции. Тя е и покана към европейските делегати да опитат автентичния български вкус и се докоснат до запазените традиции в малките общности на страната. Тук под топлото слънце на Тракия, в подножието на мистичната Средна гора, край минералните извори на Хисаря е царството на дъхавите топли пити, богато украсени с древни символи за здраве и берекет. Хлябът е душата на България, нейната същност и посока. Където и да се намираме по света, хлябът е кодът, който ни свързва. Това е най-вкусния спомен от детските години, който всеки българин носи в сърцето си и предава на своите деца. Затова всеки гост ще бъде посрещнат с хляб и сол!
Изложбата е част от проекта „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”.

За контакт: Мая Апостолова, организатор
0889273342
Официално откриване: 21.03.2018 г. 18,00 часа
Туристически информационен център, гр.Хисаря
бул.”Ген.Гурко” 23

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина