Напука се пътят Пловдив - Хисаря едва 3 години след ремонта

Автор: Plovdiv Now 6688
Напука се пътят Пловдив - Хисаря едва 3 години след ремонта

Пропука се главният път, който води от Пловдив към Хисаря. Големи фуги се отвориха по наскоро асфалтираното трасе. Възложител беше Агенция „Пътна инфраструктура“, тъй като трасето е част от републиканската мрежа.

Защо само три години след ремонт по пътя зейват фуги? Този въпрос си задава Иван Арапов, който всеки ден вози пътници от Хисаря до Пловдив.

"Според мен е пропадане. Щом люлее пътят, значи това е пропадане на почвата. Сега - какъв е материалът, откъде е, нищо не мога да кажа”, заяви Иван Арапов, шофьор на автобус.

Участъкът е силно натоварен, защото много хора пътуват за работа до Пловдив и обратно. А в почивните дни туристи от страната ходят на уикенд в Хисаря. По този път се стига и до Старосел.

Най-проблемна е 9-километровата отсечка между селата Дуванлии и Черничево. От две седмици работници запълват пукнатините, които са и в двете платна на пътя, информира "Нова".

Изпълнител на обекта е фирмата „Европейски пътища“. Оттам заявиха, че пропадането на пътя се дължи на геофизични процеси и наличието на много глина.

Потърсиха от glasnews.bg за коментар и Пътната агенция. Оттам отговориха, че гаранционните ремонтни дейности са за сметка на изпълнителя. Те са предприети веднага, след като са установени дефекти по настилката от експерти на Областно пътно управление

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина