Мотополигонът в Хисаря приема кръг от Купа България

Автор: Plovdiv Now 8208
Мотополигонът в Хисаря приема кръг от Купа България

След повече от 10-годишно отсъствие Община Хисаря и мотополигонът край града се завръщат с гръм и трясък на картата на мотокроса у нас.

Мотополигон „Хисаря“ ще приеме кръг от Купа България на 8 и 9 октомври 2022, съобщава ПБ Новинар.

Това трасе е едно от най-добрите у нас за провеждане на подготовка и състезания, особено през зимните месеци, заради хубавия климат. Трасето е със сериозна песъчлива част, като в момента разполага с два трапеца, ролетка, 4-5 много добри виража и единични скокове. Основна заслуга за възстановяването на състезанията на него има председателят на Общинския съвет в Хисаря инженер Найден Павлов.

„Хисаря има много сериозни традиции в мотокроса. За съжаление повече от 10 години отсъстваме от календара на Българската федерация по мотоциклетизъм, но сега съм пределно амбициран да възстановя тази традиция, защото в нашия град и регион има много хора – и млади, и опитни, които обичат моторите. Сега, след като вече имаме договор с БФМ, ще направим мащабна реконструкция на трасето, някои промени, които ще го направят атрактивно и се надявам скоро да сме готови да приемем кръг от Републиканския шампионат“, коментира инж. Павлов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина