Майките и кметът на Хисаря се разбраха за храненето в детските градини

Автор: Plovdiv Now 8202
Майките и кметът на Хисаря се разбраха за храненето в детските градини

Среща на представители на майките и кмета на община Хисаря инж. Пенка Ганева се състоя вчера. На нея бяха обсъдени притесненията на родителите по отношение на доставката на храна в детските градини от външна фирма и въвеждането на кетъринг, предаде ПБ Новинар.

Инж. Ганева беше категорична, че икономически е невъзможно да се поддържат кухните и работните места към тях и на тази база е взела решението да се доставя храната от фирма за кетъринг. Коя ще бъде фирмата, ще определи обществената поръчка, която предстои да бъде обявена. На срещата бяха направени отстъпки и от двете страни и се стигна до следното споразумение:

Майките да предложат в писмен вид изискванията си към храната на децата, които да бъдат включени в условията на Обществената поръчка до 20 ноември.

Сумата, определена за хранодена на едно дете, ще бъде увеличена от 2.20 лв на 3.80 лв, с което чувствително ще се подобри качеството на храната.

Икономиите от въвеждане на централизирано снабдяване на детските градини с храна в размер на 100 000 лв. да бъдат целево заложени в Бюджет 2021 на Община Хисаря за подобряване материалната база на детските градини, равномерно разпределени между тях.

Кметът на общината обеща, че няма да допусне затваряне на детски градини в общината. Ще се опита да отвори детската градина в село Красново, ако това е възможно.

От реализираната икономия ще се доставя млечна кухня по селата и в събота и неделя.

Майките ще следят да се изпълнят поетите ангажименти. „Няма да позволим да се прави компромис със здравето на децата ни“, казаха те.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина